Jesteś na diecie? Paleo zachwyca się takim przepisem. Białko, zdrowe tłuszcze i przepyszne!
12 różowych krewetek
2 awokado
1 cebula szalotka
6 dużych pieczarek
20 pomidorków koktajlowych
50 g parmezanu
100 g roszponki
oliwa z oliwek
ocet balsamiczny
sos sojowy
sok z cytryny
pieprz
sól
1. Dokładnie myjemy krewetki i podsmażamy je na oliwie z oliwek aż się zarumienią.
2. Na oddzielnej patelni smażymy pokrojone w kostkę pieczarki, a następnie mieszamy z krewetkami.
3. Awokado i cebulę kroimy w kostkę, pomidorki koktajlowe na dwie części, a następnie łączymy z krewetkami oraz pieczarkami i dodajemy roszponkę.
4. W szklance mieszamy 2 łyżki octu balsamicznego, 1 łyżeczkę sosu sojowego oraz łyżkę soku z cytryny, wlewamy do miski z sałatką i dokładnie mieszamy.
5. Tak przygotowaną sałatkę posypujemy startym parmezanem.