Próbowaliście kiedyś czarnego makaronu? A w połączeniu z kalmarami? Z owoców morza możesz łatwo i szybko przygotować pyszny obiad. Spróbuj kalmarów z czarnym makaronem.
200 g kalmarów
300 g czarnego makaronu
masło do podsmażania
2 posiekane ząbki czosnku
1/4 papryczki chilli
50 ml białego wina
świeżo zmielony pieprz
sól
parmezan
1. Płuczemy kalmary w zimnej wodzie i usuwamy worki z tłuszczem.
2. Kroimy kalmary na kawałki i siekamy macki.
3. Obieramy i drobno siekamy czosnek.
4. Siekamy natkę pietruszki.
5. Wrzucamy na patelnię kalmary, dodajemy białe wino, posiekany czosnek i natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku.
6. Podgrzewamy aż zacznie wydzielać się niewielka ilość wywaru, a następnie gotujemy na wolnym ogniu